Jumaat, 17 Julai 2015

Maghrib Bab 8: Kekalahan Pasukan Barat

Khalid bin Ma'dan berkata

"Sufyani akan menewaskan kumpulan itu (pasukan barat) sebanyak dua kali dan kemudian akan dihapuskan. Al Mahdi tidak akan muncul sehingga tanah runtuh berlaku di sebuah kampung di Ghawta yang dikenal kenal sebagai Harasta"

Mohammad bin al - Hanafiah berkata:

 "Orang orang barat akan memasuki Masjid Damsyik dan ketika mereka melihat keajaibannya, akan terjadi gegaran tanah sehingga bahagian barat Masjid runtuh dan akan ada tanah runtuh di sebuah tempat yang bernama Harasta . Kemudian, Sufyani keluar dan melawan mereka sehingga dia menolak mereka kembali ke Mesir. Kemudian, dia kembali dan melawan orang-orang Timur sehingga dia menolak mereka kembali ke Iraq. "

Ulasan

Pasukan dari barat akan dikalahkan oleh As Sufyani sebanyak dua kali. Kali pertama mereka akan berundur ke Mesir 

Imam Mahdi pula hanya akan muncul sesudah berlakunya tanah runtuh di sebuah kampung bernama Harasta. Ketika itu pasukan barat tiba di Masjid Damsyik namun berlaku gegaran/gempa yang menyebabkan bahagian barat masjid runtuh. Kesannya tanah runtuh di Harasta.

Ketika kejadian ini pasukan dari barat akan dikalahkan dan mereka berundur ke Mesir manakala pasukan panji hitam alan dikalahkan sehingga mereka berundur ke Iraq.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan