Sabtu, 7 September 2013

Armageddon menurut Red Indian suku Iroquois part 2

Bismillahi ar rahmani ar rahim

Allahumma solli wa sallim 'ala sayyidina muhammad wa 'ala alihi wa sahbihi ajmain

Sambungan dari petikan ramalan ular putih ular merah

Ular putih akan terkejut dan menjadi sebahagian dari ular merah dan menerimanya. Kemudian, terdapat bahang yang perbalahan dan pergaduhan. Dan kemudian orang Indian hidup kembali dan merangkak ke arah tanah berbukit, dan kemudian dia akan berkumpul bersama-sama dengan mereka, dan mereka akan memperbaharui iman mereka dan prinsip-prinsip keamanan yang Deganawidah telah ditubuhkan.Pada masa yang sama akan wujud di kalangan kaum Indian kasih sayang dan maaf bagi saudaranya, dan perhimpunan ini akan datang orang dari seluruh negara- bukan sahaja Iroquois tetapi dari seluruh negara - dan mereka akan berkumpul di negara berbukit ini, dan mereka akan memperbaharui persahabatan mereka. Dan Deganawidah berkata mereka akan kekal neutral dalam perjuangan ini antara ular-ular putih dan merah.

Ulasan

Amerika Syarikat bersekutu dengan Kesatuan Soviet Russia semasa perang dunia kedua. Namun setelah tamat perang dunia, berlaku pertikaian yang menyebabkan dua kuasa besar ini bermusuhan hingga kini.

Pertikaian ini berterusan dimana kini Syria adalah kambing hitam bagi Amerika dan Russia untuk melancarkan perang.

Sementara peperangan Amerika-Russia berlaku kaum red indian cuba untuk bangun kembali.

Mereka menuju ke arah tanah berbukit berbukit yakni sebuah negara terahsia untuk kembali kepada Islam yakni agama Deganawidah.

Mereka akan memperbaharui Iman mereka. Kaum red indian kembali kepada prinsip keamanan dan mereka akan berkasih sayang sesama mereka.

Bukan sahaja suku Iroqouis, bahkan semua suku red indian akan berkumpul di negara itu untuk memperbaharui persahabatan mereka.

Dalam perbalahan antara Amerika dan Russia, kaum red indian tidak berpihak kepada mana-mana dan terus berpendirian neutral dalam isu ini.

bersambung.....

Tiada ulasan:

Catat Ulasan